30 March 2013

Yummy, yummy- Kučeravý baránok

Prísady:
 
Na cesto:
130 g zmäknutého masla alebo margarínu
160 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru 
3 vajcia
160 g hladkej múky
štipka soli
½ KL Kypriaceho prášku do pečiva 
1 balíček Pudingu Originál s čokoládovou príchuťou (Dr.Oetker)
 
Na ozdobenie:
1 balíček Šľahačky v prášku 
150 ml studeného mlieka
3 ks hrozienok 
 
Ešte potrebujeme:
formu na baránka
cukrárske vrecko 
 
Príprava:
1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Zmiešame múku, soľ, kypriaci prášok a puding a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi.
2. Cestom naplníme vymastenú a múkou vysypanú formu a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
 
Elektrická rúra:            170 °C
Teplovzdušná rúra:     150 °C
Plynová rúra:           stupeň 3
 
Doba pečenia: asi 45 minút
 
3. Po upečení necháme baránka mierne vychladnúť, vyklopíme z formy a na kuchynskej mriežke necháme úplne vychladnúť.
4. Na ozdobenie ušľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka a baránka ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Hrozienka použijeme ako oči a ňufáčik.
 
 
 

No comments:

Post a Comment