12 August 2012

Yummy yummy ♥ Recept / recipe

Sacherova torta/ Sacher cake

Včera bola sobota, a tak sa v našej domácnosti pieklo. Tentoraz som sa ale úlohy zhostila ja a upiekla som Sacherovu tortu! Mne osobne chutila a ostatným zjavne tiež, keďže dnes poobede už bolo po nej:D

Potrebujeme: (cesto)6vajec, 21dkg masla, 21dkg práškového cukru, 21dkg čokolády na varenie, 16,5dkg hladkej múky, 2 vanilkové cukry, 1/2 balíčka prášku do pečiva,(poleva) 10dkg čokolády na varenie, 5dkg masla

Postup: 1. Maslo + cukor + žĺtky vymiešame do penista, pridáme roztopenú, nie horúcu čokoládu,      zamiešame, na záver pridáme preosiatu múku do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva. Na záver pridáme nie veľmi pevný sneh zo 6 bielkov.Tortovú formu ( 24 cm) nevymazávam, používam papier na pečenie. Treba ho iba na dno formy. Do takto pripravenej tortovej formy nalejeme zmes a vo vyhriatej rúre pečieme 1hod. pri 180 st.Potom rúru vypneme a necháme tortu ešte 10 min. v rúre.
             2. Upečenú vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely. Dva diely natrieme horúcim marhuľovým lekvárom a necháme do druhého dňa odpočívať.
             3. Vrch torty potrieme čokoládovou polevou ktorú pripravíme z 10 dkg. čokolády a 5dkg masla, rozpustíme vo vodnom kúpeli , pozor nesmie to prejsť varom.
Dobrú chuť!K.♥


Yesterday was Saturday, and so in our home baked. This time I was  portrays the role of a Sacher cake I baked! I personally tasted and others apparently also because this afternoon it was after:D

We need: (dough) 6eggs, 21dkg butter, powdered sugar 21dkg, 21dkg chocolate for cooking, 16.5 g of flour, 2 vanilla sugar, 1/2 packet of baking powder (icing) 10dkg cooking chocolate, 5dkg butter



Procedure: 1 Butter + Sugar + Mix the egg yolks until foamy, add the melt, not hot chocolate, stir, add the sifted flour conclusion to which we stirred the baking powder. Finally, we add not very hard snow bielkov.Tortovú form of 6 (24 cm) not cleared, I use baking paper. It is only at the bottom of the mold. The thus prepared Cake mold pour mixture in a preheated oven and bake for 1 hour. at 180 st.Potom turn off the oven and let cake for 10 min. in the oven.

              2. We cut cooled baked cake into 3 parts. The two parts then top with hot apricot jam and leave to another day of rest.

              3. Brush top of cake with chocolate frosting you prepare in 10 g. 5dkg chocolate and butter melt in a water bath, be careful not to go boil.

Enjoy! K.

No comments:

Post a Comment